Kravlji sirevi i njihovo Kao Zdravlje svojstvo

Voliš da dočekaš goste sa daskom na kojoj je poređana fina selekcija domaćih sireva od punomasnog kravljeg mleka? Ukoliko želiš da ih oduševiš, obavezni deo moraju da budu Kao Zdravlje sirevi! Proizvedeni su na obroncima Kopaonika od punomasnog kravljeg mleka. Sir je ručno rađen, pod kontrolisanim uslovima i periodu zrenja od 20 dana. Kravlji sir u sebi sadrži dosta minerala, kalcijuma i proteina. U našoj ponudi pronaći će se polutvrdi sir sa sremušem ili sa ljutom paprikom. Sremuš ili kako ga drugačije nazivaju divlji beli luk, u narodu poznat kao jedna od najlekovitijih biljki iz roda lukovine. Raste samo u planinskim uslovima, a odlično utiče na širenje krvnih sudova, za snižavanje holesterola i visokog pritiska, a deluje i odbrambeno po organizam štiteći ga od prehlade i gripa. Pored toga, ljuta papričica je celom svetu poznata kao jedna od najlekovitijih povrća. Povoljno utiče na probavu, sprečava čir na želucu, pospešuje mršavljenje i hrani imunitet. Zbog njihovih lekovitih svojstava, za tebe imamo u ponudi i kačkavalj sa ljutom paprikom, kao i paket od dva rolovana kačkavalja – jedan sa sremušem, drugi sa čili papričicom. Pored pikantnih ukusa, tu su i čisti sirevi bez ikakvih dodataka. Premium kravlji sir Zarice, Kačkavalj domaći u kolutu i Premium dimljeni kačkavalj pripremljeni su sa posebnom pažnjom kako bi do tvoje trpeze došli u najkvalitetnijem obliku, strukturi i boji. Zarice su poznate po svojoj jačini i specifičnosti ukusa, svim ljubiteljima sireva ova vrsta sira je upravo jedna od omiljenih. Dimljeni sir je posebno još jedan dan dodatno proveo na vatri od bukovog drveta, kako bi u ukusu i mirisu osetili punoću. Poseban proizvod iz našeg asortimana jeste Kačkavalj Kopaonik – specijalitet, za čiji je period zrenja izdvojeno čak 30 dana. Sir od kravljeg punomasnog mleka se preporučuje svima u umerenoj količini, posebno ženama u periodu dojenja. Koluti sireva su bez šupljina i rupica. Naši kravlji sirevi nastali su potpuno prirodnim putem i u svom sastavu nemaju veštačke boje i arome.

Zašto su spelta, ječam i heljda Kao Zdravlje?

Načinom na koji mi pravimo brašno, finim mlevenjem zrna žitarice u brašno, ulaze svi delovi zrna žita i time brašno ne gubi na svojoj hranljivoj vrednosti. Ono što posebno izdvaja naša brašna jeste proces mlevenja zrna žitarica na starom vodeničkom točku koji pokreće prirodna snaga reke Rasine na obroncima Kopaonika. Brašno od spelte bogato je B vitaminom, a u svom sastavu ima sedam puta više magnezijuma i kalcijuma od drugih vrsta brašna. Bogato je proteinom i zbog toga se savetuje sportistima i ljudima koji treniraju. Organizam vrlo lako apsorbuje zrna spelte, time ubrzava metabolizam i dodatno pospešuje imuni sistem. U našoj ponudi pronaći ćete i raznu vrstu testenina od 100% speltinog brašna, kao što su makarone, široki rezanci, fusili, fida. U ponudi od spelte su i mekinje, pahuljice, riža, griz i kore. Pored speltine testenine, u Kao Zdravlje ponudi je i testenina od kamuta i testenina od mešavine spelte, kamuta i dicocuma. Brašno od ječma bogato je beta glukenom, kao i fosforom i kalcijumom. Ječam je jedno od najstarijih zrna, a mnogi nutricionisti ga preporučuju ljudima koji žele da izgube na kilaži i smršaju. Brašno od heljde ne sadrži gluten, snižava holesterol i reguliše probavu. Zanimljiva činjenica jeste da heljda uopšte nije žitarica, već je mnogi tretiraju kao povrće, s tim da je opšte prihvaćeno da se za namenu spremanja hrane ona tretira kao žito. Kukuruzno žuto i belo brašno su idelani za pravljenje svih vrsta proje dok je integralno pšenično brašno nezamenjivo za mnogobrojne vrste hlebova i kiflica. Sve vrste Kao Zdravlje brašna su idealne za pravljenje kiflica, hleba, proje, pite, kolača… za više ideja i šta sve možeš napraviti od brašna u kućnoj pekarici, pogledaj našu sekciju recepti

,,Cilj nam je da stvorimo proizvod koji je vama potreban Kao Zdravlje i koji će zadovoljiti nepce svakog ljubitelja domaće hrane.’’ – otkrili su osnivači brenda Kao Zdravlje. 

Kao Zdravlje brašna i testenine u svom sastavu nemaju aditive niti veštačke boje i arome. 

Kao Zdravlje paleta proizvoda od voća i žitarica je široka, sadrži džemove, pekmeze, voćna vina, slatka, matične sokove, voćne sirupe i kašaste sokove. Tu su i proizvodi od meda, čajevi, kao i ajvar ljuti i blagi. Pakovanje za svaki proizvod smo birali tako da možete da dohvatite i najsitniju trunku, nema ugaonih teglica i nedostupnih površina, a brašna i testenine upakovane su u specijalan karton i ambalažu koja čuva njihovu svežinu.

Sve Kao Zdravlje proizvode pogledaj u PRODAVNICA delu i odaberi idealan za tebe i tvoje najbliže!